top of page
  • DEVS

Mit mål er at arbejde på et højt niveau

17 årige Kristian Stahl Heskjær har spillet håndbold i godt 13 år og spiller i dag i 2. division som målmand. Kristian begyndte på grundforløbet i Træfagenes byggeuddannelse i sommers og vil læse EUX Tømrer. Han er derfor gået fra at træne håndbold 4 gange i ugen til at træne 2 gange i ugen. ”Jeg træner og spiller hele tiden for at komme på et højere niveau, men jeg har også ambitioner for min uddannelse, så jeg er nødt til at lægge noget fokus der.”


Kristian vil arbejde med tømrerhåndværket, og interessen for faget er kommet gennem hans bedstefar, der var tømrer-snedker og hans far, der også er uddannet tømrer. ”Jeg er blevet lært op af dem, og jeg har altid hjulpet til, når der skulle lægges tag ellers bygges. ”Måske vil jeg læse videre til bygningsingeniør, når jeg har arbejdet nogle år – jeg tror man står bedre i erhvervslivet, når man har håndværket både i hænderne og i hovedet.”


Træningen med håndbold er vigtig for Kristian, og han tager mange af håndboldspillets principper med ind i sit skolearbejde. ”Jeg vil gerne være den bedste, og det provokerer mig, hvis jeg kan se, at jeg kunne have gjort et færdigt arbejde bedre. –Hvis tingene kan forbedres, så skal de også forbedres.” For Kristian er teamsamarbejdet også en vigtig del af sin nye uddannelse, og her trækker han også på sin erfaring fra håndboldbanen. ”Vi har lige haft en opgave i værkstedet, hvor vi i teams skulle bygge en miniby af 9 huse med spær og vægge, og der har det været vigtigt at kunne komme med sine idéer og være åben for andres idéer.”


”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg kan få en uddannelse på et højt niveau.”


Der findes i alt 46 EUX uddannelser. Med en EUX bliver du faglært og student samtidig.


bottom of page