top of page
  • DEVS

Min drøm er at blive jordmoder og rejse rundt i verden

Freja Hald Olsen på 19 år har i sin folkeskoletid været sikker på, at hun skulle læse jura og arbejde på et advokatkontor. Det gør hendes mor, og hun har altid syntes det lød spændende. Men en dag på andet år i gymnasiet blev hun nødt til at ændre kurs. Det føltes alligevel ikke rigtigt. ”Jeg blev mere og mere fristet til at gøre noget helt andet og tage en beslutning, som var min helt egen.”


I dag læser Freja EUX Velfærd, og hun ved i dag, at hun vil være jordmoder. ”Jeg havde brug for at arbejde med mine interesser her og nu og stadig holde mine muligheder åbne for at læse videre. Jeg er bogligt anlagt og kan godt lide at terpe, og på EUXen har jeg samtidig frihed til hver dag at kombinere teori med virkelighed.”


At rejse rundt i verden og opleve kulturer og andre mennesker er vigtigt for Freja, der inden sin ungdomsuddannelse gik på en rejseefterskole og senest har været på interrail i Europa sammen med sin kæreste. Hun ansøgte på EUXen også om en ekstraordinær praktikaftale i Norge sammen med fem medstuderende, hvor hun i 12 dage arbejdede og gik i skole deroppe. ”Det var en meget stor oplevelse, og jeg connectede med de norske elever. Jeg vil meget gerne rejse og have flere praktikforløb i udlandet, for det giver så mange perspektiver.” Freja vil i sit sidste praktikforløb gerne til New Zealand eller Island, hvis hun kan få en aftale på plads.


”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg hver dag kan kombinere teori med virkelighed.”


Der findes i alt 46 EUX uddannelser. Med en EUX bliver du faglært og student samtidig.


bottom of page