top of page
  • DEVS

Jeg vil stå stærkt med mit håndværk, når jeg er færdig

Lars Mousten er 17 år, og hans hænder er skruet rigtigt på, når det gælder nogle af de største landbrugsmaskiner. Siden han var lille, har han været med sin far rundt, når han fra landbrugsmaskinstationen skulle klargøre maskiner til landbrugsproduktionen. I dag er Lars ved at tage EUX Entreprenør- og Landbrugsmaskinuddannelsen, så han selv kan komme til at arbejde som landbrugsmaskinmekaniker og måske senere som maskinmester.


”Jeg er født og opvokset omkring naturen og med landbrug, og det vil jeg gerne blive ved med.” På EUXen skal der leveres både i værkstederne og i gymnasiefagene, men for Lars er det den helt rette vej at tage: ”Jeg vil kunne løse opgaver på et højt niveau, og jeg kan stå stærkt med mit håndværk, når jeg er færdig.”


”Jeg ved at branchen, jeg har valgt, er hårdt arbejde for kroppen, og derfor er EUXen også en slags forsikring for mig. – Jeg kan vælge at læse videre til noget, der minder om faget, hvis det skulle blive nødvendigt. Men lige nu er målet at arbejde med de store landbrugsmaskiner.” For Lars handler fremtiden om skabe sig en hverdag, hvor han kan løse opgaver for kunderne og hele tiden tilpasse sit håndværk til maskinernes udvikling.


I sin fritid er Lars FDFer, og her har han sit frirum til at leve primitivt og simpelt. For ham giver udelivet ham et godt afbræk fra alt teknologi, og når skolearbejdet er krævende. ”Jeg skal have luft til hovedet og helst bruge min viden gennem mine hænder.” Lars drømmer om et simpelt liv på et nedlagt landbrug tæt på naturen.


”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg kan arbejde direkte med mine interesser og løse opgaver på et højt niveau.”


Der findes i alt 46 EUX uddannelser. Med en EUX bliver du faglært og student samtidig.


bottom of page