top of page
  • DEVS

Jeg vil arbejde med mine største interesser

Beskidte hænder, olie på tøjet og store maskiner er ikke, hvad man typisk vil sætte i forbindelse med en ung 17 årig pige, der også kan lide at gå i kjole og have lange negle. Men sådan er Maria Louise Vestby, og interessen for at arbejde med store landbrugsmaskiner er oprigtig og målrettet.


”Jeg har hjulpet i familiens minkfarm, siden jeg var lille. Jeg kører med traktorer, hjælper med vaccinationer, muger ud osv.” Maria Louise er vant til at få skidt under neglene, og hun trækker hver dag i arbejdstøjet og går i værkstedet sammen med sine medstuderende, der alle er drenge. ”Jeg har skulle bevise, at jeg faktisk vil arbejde i et typisk mandefag over for de andre elever, lærer og praktiksteder.” Maria Louise gik direkte fra 9. klasse videre på EUX Entreprenør- og Landbrugsmaskinuddannelsen.


”Jeg elsker at finde fejl på maskiner, søge løsninger og så udføre dem – der er aldrig to maskiner, der er ens.” Maria Louise havde brug for at kombinere skolens stillesiddende arbejde med noget andet, så hun valgte en EUX uddannelse. ”Jeg vil måske læse videre til taksator eller revisor, for jeg kan nok ikke holde til det fysiske arbejde med maskiner, til jeg er 70 år.”


I sin fritid spiller Maria Louise klaver og går til sang. ”Min hverdag er lidt som nat og dag – det ene øjeblik er jeg i arbejdstøjet og i værkstedet, det næste er jeg i kjole og sidder ved klaveret.”


”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg kan veksle mellem værkstedsfag og gymnasiale fag.”


Der findes i alt 46 EUX uddannelser. Med en EUX bliver du faglært og student samtidig.


bottom of page