Aktiviteten har til formål at skabe en ny kommunikation omkring erhvervsuddannelserne - en ny fortælling om erhvervsuddannelsernes mange muligheder. I aktiviteten udvikles der koncepter for at kommunikere med erhvervsskolernes målgrupper, hvor der er særligt fokus på at skabe relation og motivere til adfærdsændringer. Aktiviteten har også til formål at skabe synlighed omkring projektet og understøtte sammenhængskraften i partnerskabets fælles indsatser.

Her på siden kan du finde redskaber til samarbejdet og dokumenter til videndeling særligt for aktivitet 3.1 

Aktivitet 3.1
Ny Fortælling 

Erhvervsuddannelser anno 2020 - en ny fortælling

 

På de nordjyske erhvervsskoler ved vi, at vores vigtigste ambassadører for fortællingen om vores uddannelser er de unge, som enten selv går på en erhvervsuddannelse, har gennemført en erhvervsuddannelse eller den unge, der blot har været i kontakt med en erhvervsskole. Fortællingen om erhvervsuddannelserne ligger i indtrykket, oplevelsen og erfaringerne, som vi giver den unge og den unges omgangskreds. Men hvordan sikrer vi os, at fortællingen er autentisk og positiv?

 

I aktivitet 3.1 En Ny Fortælling vil vi tættere på de unge. Vi vil forstå deres mindsets og skabe løsninger, de forstår og som giver mening for dem. Gennem interaktion, dialog og fællesskaber vil vi styrke relationen til den unge, til mor, til folkeskolen, til lærerne, til virksomhederne og alle de andre, - vi vil nemlig gerne have fortællinger, der afspejler virkeligheden på erhvervsuddannelserne.

Udgangspunktet for at arbejde med denne projektaktivitet ligger i en ny tilgang til at kommunikere. Indsatserne bygger på et helhedsprincip om at være ny i fortællingen om erhvervsuddannelserne - og det sker gennem principperne for uddannelsesmarketing.

Vil du vide mere om baggrunden for at arbejde med uddannelsesmarketing i projektet og forstå principperne, så tag et kig på de to film nedenfor.

Aktivitet Ny Fortælling er delt op i forskellige indsatsområder, og du kan orientere dig om koncepterne via vores Kommunikationsbank.

Er du mere interesseret i resultaterne af indsatsarbejdet, så tag en kig på projektets sociale medier, DEVS Blog og DEVS Podcast.

Forløbsbeskrivelser

Tradium - Modtageapparat

EUC Nordvest - Modtageapparat

TECHCOLLEGE - Modtageapparat

Erhvervsskolerne Aars - Modtageapparat

EUC Nordvest - Vi kobler fagene sammen

AMU Nordjylland - Modtageapparat

AMU Nordjylland - Modtageapparat (statusnotat)

TECHCOLLEGE - EUX indsats

Aalborg Handelsskole - EUX indsats

EUC Nordvest - EUX indsats

Erhvervsskolerne Aars - EUX indsats

EUC Nord - Vi kobler fagene sammen

Please reload

Please reload